Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Hi, I'm new here!
Fri Nov 25, 2011 5:36 pm by heookaika

» Sex dating in north highlands california. Sex dating in mannsville kentucky.
Thu Aug 04, 2011 11:36 pm by Guest

» Holistic And Alternative Veterinary Medicine
Thu Aug 04, 2011 7:59 am by Guest

» Fxsystems Forex Broker located offshore
Thu Aug 04, 2011 2:28 am by Guest

» прически начала 19 века
Thu Aug 04, 2011 2:26 am by Guest

» Hi, I am new here.
Wed Aug 03, 2011 8:46 pm by Guest

» This forum aid me thanks
Wed Aug 03, 2011 4:38 pm by Guest

» tramadol veterinary dose
Tue Aug 02, 2011 7:50 pm by Guest

» men and women and anal sex
Tue Aug 02, 2011 6:24 am by Guest

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

First step closer!

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

First step closer!

Post by Kay on Tue Dec 08, 2009 10:48 pm

Salam kepada sume warga LeBest, saya org dari SHAMS..
Datang cuma nak bagik cadangan!

persepsi pertama saya bila dengar LeBest nie ada forum sdrik, terkejut gak.. Elite nyer skool nie.. (ni Macr yang kasitau).. cuma dgr tp x tgk lagi..

pastuh, saya mai la kat sini.. persepsi pertama saya tadi dah jatuh sebab "kenapa pakai forumotion? kenapa x beli webhost sendiri? Kan skool elite?" Walhal, boleh jer pkai perkhidmatan hosting dan domain percuma macam 000webhost dan Co.CC... tp lebih baik la pkai webhost sendiri.. boleh tgk di exabytes.com @ fivio.com ...

kedua, kenapa pkai tema gelap.. kadang2.. tema memainkan peranan penting.. biasanya, golongan professional @ "elite" x pakai warna hitam... putih @ warna2 cerah jer.. Contoh macam amanz.my @ jomphp.com @ lifehacker .. diorang tuh top dalam google tapi warna tema --> putih jer..

saya harap, segala komen ini mendapat pertimbangan..

salam ukhuwwah~

Kay
Guest


Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by macr7 on Tue Dec 08, 2009 10:51 pm

siapakah kay niee!!!
musykil betul gua!!
tbe2 sbut nme gua!!
muahaha...
cgu tolong jwb!!!!! lol! lol! lol!

macr7
pengunjung tetap
pengunjung tetap

Posts : 932
Join date : 2009-08-08
Age : 22
Location : buwket payowng

View user profile http://themacr7.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Ahmad Al-Muzakkir on Tue Dec 08, 2009 11:24 pm

Salam kepada sume warga LeBest, saya org dari SHAMS..
Datang cuma nak bagik cadangan!

persepsi pertama saya bila dengar LeBest nie ada forum sdrik, terkejut gak.. Elite nyer skool nie.. (ni Macr yang kasitau).. cuma dgr tp x tgk lagi..

pastuh, saya mai la kat sini.. persepsi pertama saya tadi dah jatuh sebab "kenapa pakai forumotion? kenapa x beli webhost sendiri? Kan skool elite?" Walhal, boleh jer pkai perkhidmatan hosting dan domain percuma macam 000webhost dan Co.CC... tp lebih baik la pkai webhost sendiri.. boleh tgk di exabytes.com @ fivio.com ...

kedua, kenapa pkai tema gelap.. kadang2.. tema memainkan peranan penting.. biasanya, golongan professional @ "elite" x pakai warna hitam... putih @ warna2 cerah jer.. Contoh macam amanz.my @ jomphp.com @ lifehacker .. diorang tuh top dalam google tapi warna tema --> putih jer..

saya harap, segala komen ini mendapat pertimbangan..

salam ukhuwwah~

lu bg komen bleh ah thn.. gua bleh pertmbangkan...

TP AGAK2 LAH, NI TMPAT GUA..

Ahmad Al-Muzakkir
pengunjung
pengunjung

Posts : 192
Join date : 2009-08-20
Age : 23
Location : Area 51

View user profile http://www.al-muzakkir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by macr7 on Tue Dec 08, 2009 11:28 pm

haha..
abg kir(rse plek lgik)
ilek2...

macr7
pengunjung tetap
pengunjung tetap

Posts : 932
Join date : 2009-08-08
Age : 22
Location : buwket payowng

View user profile http://themacr7.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Ahmad Al-Muzakkir on Tue Dec 08, 2009 11:40 pm

nasb bek ko ade macr7.. lau x, mau jew aku rembat bdk ni

Ahmad Al-Muzakkir
pengunjung
pengunjung

Posts : 192
Join date : 2009-08-20
Age : 23
Location : Area 51

View user profile http://www.al-muzakkir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by ganu on Wed Dec 09, 2009 12:16 am

guano nih men komen2 plok nih....ish..ish..ado sokmo hok x puah hati..
bakpo eah,,,
saing2...ko gano muzark?

ganu
pengunjung tetap
pengunjung tetap

Posts : 500
Join date : 2009-08-09
Age : 24
Location : besut

View user profile http://seijiganu.fotopages.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Wed Dec 09, 2009 11:25 am

Kay wrote:Salam kepada sume warga LeBest, saya org dari SHAMS..
Datang cuma nak bagik cadangan!

persepsi pertama saya bila dengar LeBest nie ada forum sdrik, terkejut gak.. Elite nyer skool nie.. (ni Macr yang kasitau).. cuma dgr tp x tgk lagi..

pastuh, saya mai la kat sini.. persepsi pertama saya tadi dah jatuh sebab "kenapa pakai forumotion? kenapa x beli webhost sendiri? Kan skool elite?" Walhal, boleh jer pkai perkhidmatan hosting dan domain percuma macam 000webhost dan Co.CC... tp lebih baik la pkai webhost sendiri.. boleh tgk di exabytes.com @ fivio.com ...

kedua, kenapa pkai tema gelap.. kadang2.. tema memainkan peranan penting.. biasanya, golongan professional @ "elite" x pakai warna hitam... putih @ warna2 cerah jer.. Contoh macam amanz.my @ jomphp.com @ lifehacker .. diorang tuh top dalam google tapi warna tema --> putih jer..

saya harap, segala komen ini mendapat pertimbangan..

salam ukhuwwah~

waalaikum salam kepada orang SHAMS....

selamat datang ke laman forum kami yang dibuat secara suka-suka.... dibina secara keperluan dan dihandle oleh GURU lebest sendiri....

ok... menjawab persoalan anda..

kenapa guna forumotion???

lebest mmg ada server sendiri dan hosting sendiri di lebest. keupayaan 80GB host. dahulunya berjalan lancar ( tak caya tanya rakan2 di sini yang pernah guna forum phpnuke dulu ). namun kerana sedikit masalah POLITIK ( anda kena ingat lebest adalah sekolah elit negeri.. bukan elit kerajaan persekutuan ) menjadikan beberapa benda telah berlaku ( tak dpt diceritakan di sini memandang ia melibat kan etika. datang satu lagi masalah di mana pembekal internet sekolah ( anda pernah dengar GITN? ) yang konon2nya pandai tetapi telah menyebabkan beberapa setting telah diubahsuai. jadi forum lama telah down... sama sekali... jadi terbiar lama lah juga laman web sekolah tu. jadi saya.... mengambil inisiatif utk mewujudkan forum FREE ni bg memastikan semua pelajar2 lebest stay keep in touch wpun mereka tiada di lebest.

persoalan yg saya ingin ajukan kembali kepada anda....

1. salah ke guna forumotion???
2. anda ingat sekolah elit ni kaya sgt ker? (anda kena ingat...elit di mata kerajaan negeri tetapi tidak di mata kementerian)
3. saje kami tak gunakan mana2 host memandangkan kami dah ada domain kami sendiri iaitu www.smklb.edu.my, namun masih dlm urusan membaiki server yang telah dirosakkan oleh orang2 yang pandai itu (perlu ke cerita pentadbiran di ceritakan di sini??? takperlu kan ?)
4. adakah perlu dibazirkan duit utk menyewa dr exabyte atau mana2 web hosting company yg ada di malaysia ni sedangkan server dah ada, domain dah ada.. tinggal nak baiki je lagi?

haa... tak bgtau takpe.... kalau bgtau byk lah pulak ceritanya. kami tahu SHAMS ada web sendiri dan dijaga oleh pelajar2 shams sendiri... kami tak heran memandangkan SHAMS dah berapa puluh tahun di bumi terengganu ni. sedangkan kami????

apa yg ditekankan di sini... sebagus mana pun idea anda, sebenarnya kami dah fikirkan... bukan setakat idea anda sahaja... tp dah berpuluh kali ke depan dr anda memandangkan SAYA adalah guru penyelaras bestari di lebest. segala keperluan ICT di sini saya yang handle... jd wajar lah kiranya saya membuat keputusan di sini demi kebaikan warga lebest.

kedua..

kenapa guna tema gelap...

warna gelap tak semestinya tidak profesional... anda pernah dengar cutting edge color? anda pernah membaca tentang kesesuaian warna yang INGIN ditampilkan oleh seseorg?

jadi wajarlah warna kelabu gelap ini menjadi pilihan kami.... bg anda nampak tidak pro memandangkan bg anda putih adalah PRO. untuk pengetahuan anda juga, warna putih dan hitam sebenarnya utk org yang tidak pasti dia di mana... sebagai contoh, org yg memakai baju itam dan putih menginginkan org lain memandang mereka pro @ hebat walaupun mereka tidak sebegitu rupa.

untuk pengetahuan anda juga warna putih yang digunakan dlm kebanyakan web adalah kerana ia UMUM. org tua boleh baca, org muda boleh baca org pertengahan umur pun boleh baca. wajar lah mereka menggunakan putih sebagai latar mereka.dan seperti laman2 yg anda bg tu... fungsi mereka sama mcm google....
anda ke tahu manusia ada 2 jenis... satu yang tak peduli pun warna apa janji dpt pakai, dan 1 jenis lagi adalah mementingkan ketrampilan. jadi tidak hairanlah jika anda masuk ke mana2 forum, bukan setakat berwarna pelik2 tetapi berinformasi (anda sebahagian dr org programming.. anda bukan org ART.)

antara sebab kami menggunakan warna gelap iaitu kelabu ini adalah mahu menyampaikan satu maksud iaitu kami ni low profail dan kami juga adalah antara mereka2 yang bakal meletupkan dunia dengan pencapaian melalui program2 yang kami sertai. tidak kira lah akademik atau kokurikulum. kalau putih nampak sgt kami ni nak menunjukkan walaupun dr hakikatnya putih itu menggambarkan keringkasan dan kesucian.. ingat..... PUTIH CEPAT KOTOR... TP KELABU TETAP MAINTAIN... segala kelemahan ditutup dengan kekuatan dan keistimewaan yg lain.. huhhu seperti slogan rasmi pelajar di lebest OTHERS JUST IRRELEVANT. membawa kepada maksud, org lain belum tentu relevan dgn kami kerana kami ada kelebihan kami sendiri atau lebih mudah dikatakan iaitu kami UNIK.

rasanya segala maklumat ini boleh diguna pakai memandangkan ini bidang saya. maybe saya tidak sehebat guru2 di SHAMS, tp saya menggunakan segala kemahiran saya utk mentafsirkan penyampaian di dalam antaramuka yang anda sedang gunakan sekarang ini..


mohon maaf lah jika ada sedikit terkasar bahasa.... anda tak kenal saya.. warga lebest lebih mengenali saya. jd mereka tahu saya ni mcm mana. harap terjawap segala persoalan anda....

wassalam

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

alhamdulillah

Post by Kay on Wed Dec 09, 2009 1:32 pm

alhamdulillah.. saya dah faham situasi.. jadik, saya nak tolong... memandangkan Server LeBest ni tak boleh pakai, saya nak bagi pakai.. host saya 20GB (sendiri) dan pakai tak sampai 2GB dan monthly transfer bandwith --> 200GB.. sebulan saya pakai bandwith tak sampai 2GB..

cuma daftar domain dan point DNS ke server saya.. method macam mana saya akan bagitau kemudian..

saya akan bagi phpBB Forum system...

kalau berminat, reply dalam thread.. komen saya tuh sebenarnya nak tau situasi.. kalau Tuan nak tahu, di SHAMS, ada server tak nampak pun penggunaannya.. Saya dah bagik peluang kat SHAMS tapi mereka nekad nak pkai duit PIBG..

Jadi, demi mengeratkan hubungan, saya nak bagi pinjam hosting sekali dengan FTP username.. kalau tuan berminat

tolong jangan tolak kalau berminat..

Kay
Guest


Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Wed Dec 09, 2009 3:32 pm

terima kasih kay....

sebenarnya saya sendiri mempunyai server milik saya sendiri....

tp mungkin tak sebesar space anda... terima kasih di ucapkan atas peluang yg diberikan. sebenarnya bukan takmau... tp terima kasih atas pelawaan... lgpun forum ni sementara je... dah berbincang dgn beberapa kenalan utk di baiki server yg sedia ada.. insya allah dlm sebulan dua lagi.. huhuhu


apa2 pun... terima kasih bg pihak warga lebest atas kemurahan hati anda...

wslm

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

alhamdulillah..

Post by Kay on Wed Dec 09, 2009 10:06 pm

kalau camtuh x per la.. saya di alu-alukan x kat sini?

Kay
Guest


Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Wed Dec 09, 2009 10:27 pm

semua d alu2 kan di sini.. cuma ada beberapa tempat lah yg akan dibenarkan kepada anda selaku bukan warga lebest...

biasalah.. ada benda yg kita terpaksa sembunyikan demi kebaikan lebest. yg kami rasa ok.. kami berikan privillage itu pada anda..

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

alhamdulillah..

Post by Kay on Wed Dec 09, 2009 10:39 pm

okeyh.. x mengapa.. x der masalah pown..

by the way... nak tanya.. apa kepakaran yang Cikgu ada (nak tau nama cikgu boleh tak?)

Kay
Guest


Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Ahmad Al-Muzakkir on Thu Dec 10, 2009 12:53 am

lu dtg cini buat kecoh, agk2 ah...
tp pape pon saudara dialu-alukan...

Assalamualaikum

Ahmad Al-Muzakkir
pengunjung
pengunjung

Posts : 192
Join date : 2009-08-20
Age : 23
Location : Area 51

View user profile http://www.al-muzakkir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by ganu on Thu Dec 10, 2009 11:36 am

bereh..bereh..welcome to the world

ganu
pengunjung tetap
pengunjung tetap

Posts : 500
Join date : 2009-08-09
Age : 24
Location : besut

View user profile http://seijiganu.fotopages.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Thu Dec 10, 2009 7:16 pm

pandai serba sikit je kay

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Ahmad Al-Muzakkir on Thu Dec 10, 2009 11:20 pm

ko jgn main2 kay, admin aku ni hebat tu

Ahmad Al-Muzakkir
pengunjung
pengunjung

Posts : 192
Join date : 2009-08-20
Age : 23
Location : Area 51

View user profile http://www.al-muzakkir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Fri Dec 11, 2009 1:34 am

muzakir.. jgn terlalu memandang ke langit takut tersungkur kerana batu sebijik...

admin forum ni org biasa jer... adop pe pe istimewa pung...

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by macr7 on Fri Dec 11, 2009 2:39 am

lbih baek mrndh dri...

macr7
pengunjung tetap
pengunjung tetap

Posts : 932
Join date : 2009-08-08
Age : 22
Location : buwket payowng

View user profile http://themacr7.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Ahmad Al-Muzakkir on Fri Dec 11, 2009 2:53 am

alah cg... skali skale puji.. sbg tanda trimas sepanjang cg ngajar kat LeBEST>>

Ahmad Al-Muzakkir
pengunjung
pengunjung

Posts : 192
Join date : 2009-08-20
Age : 23
Location : Area 51

View user profile http://www.al-muzakkir.blogspot.com

Back to top Go down

alhamdulillah

Post by Kay on Fri Dec 11, 2009 10:43 pm

hahah.. ape2 jer la.. by the way.. knaper anonymous dapat wat post jugak? knaper cg x restrict jer? musykil la

Kay
Guest


Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by macr7 on Fri Dec 11, 2009 11:47 pm

huhu...
nk sruh wt salam knl dulu r...
bgi mndetect yg die 2 org lebest..

macr7
pengunjung tetap
pengunjung tetap

Posts : 932
Join date : 2009-08-08
Age : 22
Location : buwket payowng

View user profile http://themacr7.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Ahmad Al-Muzakkir on Sat Dec 12, 2009 1:04 am

ade paham ??? KAY ??

Ahmad Al-Muzakkir
pengunjung
pengunjung

Posts : 192
Join date : 2009-08-20
Age : 23
Location : Area 51

View user profile http://www.al-muzakkir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by ibnumalik on Sat Dec 12, 2009 9:05 am

KAY: nk thu admin kite ni power, meh nk kbo...ghaha
>1stly:bek tgk foto2 yg telah di'snap' di www.cgmulia.com
>2ndly:cbe cek laman web jpnt dgn ppd setiu, spe yg buat??

ibnumalik
pengunjung
pengunjung

Posts : 154
Join date : 2009-08-13
Age : 24
Location : Jln Taman Alor Lintang, Jerteh, Terengganu

View user profile http://dshaiful.fotopaes.com

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Sat Dec 12, 2009 7:46 pm

bukan 100% buat pun.. sikit2 jer laman2 tu... kawan2 ramai yg membantu

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Pentadbir Forum on Sat Dec 12, 2009 7:49 pm

Kay wrote:hahah.. ape2 jer la.. by the way.. knaper anonymous dapat wat post jugak? knaper cg x restrict jer? musykil la

utk pengetahuan kay, setiap user yg mendaftar diwajibkan memperkenalkan diri. so saya boleh tahu andai org itu student, guru atau org luar. so utk dibahagian yg kay nampak ini adalah utk paparan umum.. tak masuk mode student or pelajar lagi..

tq

Pentadbir Forum
Admin
Admin

Posts : 260
Join date : 2009-08-04
Age : 38
Location : Lembah Bidong

View user profile

Back to top Go down

Re: First step closer!

Post by Sponsored content Today at 12:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum